f

DE ULTIMĂ ORĂ

ÎNGRIJORĂTOR! Tariful la gaz s-ar putea majora la 15 lei 58 de bani pentru un metru cub

Moldovagaz cere majorarea tarifului la gaz de la 10 lei și 19 bani fără TVA (ceea ce constituie 11 lei cu TVA inclus) pentru un metru cub de gaze naturale la 14 lei 43 de bani, ceea ce constituie 15 lei și 58 de bani cu TVA inclus. O decizie în acest sens va fi luată astăzi de Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică.

Mai multe

focul veșnic

Focul veșnic de la Complexul Memorial „Eternitate” a fost deconectat temporar. Motivul - criza din sectorul energetic

22-10-2021 17:03

În legătură cu criza din sectorul energetic înregistrată în Republica Moldova, la decizia Ministerului Apărării, alimentarea cu gaze naturale a Focului veșnic de la Complexul Memorial „Eternitate” a fost deconectată temporar, până la remedierea sistemului de injecție a gazelor. Despre asta au anunțat reprezentanții Ministerului într-un comunicat de presă.

Flacăra a fost preluată și transportată la Muzeul Gloriei Militare din Brigada de infanterie motorizată ”Ștefan cel Mare”.

„Măsura a fost luată în contextul scăderii presiunii gazelor în țevile de alimentare și din motivul factorilor climaterici, așa cum este vântul puternic, care provoacă autostingerea Focului veșnic. Ministerul Apărării a solicitat companiei „Chișinău-gaz” să deconecteze astăzi alimentarea cu gaze naturale a Focului veșnic”, se arată în comunicatul emis.

Reprezentanții Ministerului Apărării susțin că scurgerile de gaze naturale, în astfel de cazuri, pun în pericol securitatea publică. Reprezentanții instituției au apelat, în repetate rânduri, la ajutorul echipelor de la SRL „Chișinău-gaz” pentru remedierea situației.

De asemenea, Ministerul Apărării fost informat de mai multe ori să ia măsuri de siguranță la folosirea gazelor naturale care alimentează Focul veșnic.