(FOTO) Indicatoarele rutiere pentru ghidarea refugiaților din Ucraina spre punctele de trecere a frontierei cu România au fost instalate

Adelina Bogdan

În perioada 9-11 martie 2022, pe drumurile naționale din Moldova, au fost instalate 20 de indicatoare rutiere, care ajută cetățenii din Ucraina să ajungă spre punctele de trecere a frontierei cu România.

Un indicator are dimensiunea de 1m x 2m, este de culoare galbenă, iar textul este accesibil în limba ucraineană și rusă. Semnele de circulație arată direcția și denumirea punctelor de trecere a frontierei și distanța până la acestea.

Astfel de indicatoare au fost instalate pe drumurile naționale de la punctele de trecere a frontierei pe segmentul Moldova – Ucraina spre cele de pe segmentul Moldova – România. Refugiații din Ucraina care călătoresc cu automobilele personale se pot orienta mai ușor pentru a ajunge la punctele de trecere a frontierei cu România de la Cahul, Giurgiulești, Rădăuți, Costești și Sculeni.

Direcționarea călătorilor din Ucraina spre alte puncte de trecere a frontierei decât cel de la Leușeni a fluidizat traficul și a redus cozile în vama Leușeni-Albița.