De Ultimă Oră

(VIDEO) Tensiuni în Orientul Mijlociu. Peste 300 de drone au fost lansate de Iran noaptea trecută asupra Israelului. Reacția comunității internaționale

Iranul a atacat Israelul cu peste 300 de drone și rachete, a anunțat armata israeliană, precizând că 99% dintre ele au fost interceptate și au existat d…

Actualizat acum 11 ore

Invenție

(FOTO) Invențiile lui Leonardo da Vinci își așteaptă vizitatorii

Daria Capațîna

”A venit ideea să încercăm ceva nou pentru țara noastră, să aducem ceva valoros, și am început cu Leonardo da Vinci ” a declarat Dumitru Sergheev, directorul companiei Bis-Concert în cadrul deschiderii expoziției.

Vizitatori, Expoziția „Da Vinci – Invenții”

Expoziţia “Invenţiile da Vinci” cuprinde peste 200 de lucrări reproduse de meșteșugarii italieni conform schițelor inventatorului din secolul al XV-lea. Printre numărul total de exponate, 50 sînt modele de utilaje clasificate în următoarele categorii: mașini de război, maşini hidraulice, maşini de zbor, mașini pentru construcții şi maşini pentru manufacturare, ce includ: bicicleta, fierăstrăul hidraulic, podul mobil, tancul, deltaplanul, planorul, parașuta, robotul, acvalangul, submarinul și multe alte invenții proiectate acum 500 de ani de cea mai semnificativă figură culturală renascentină. O atenție deosebită în cadrul expoziției este acordată tablourilor lui Da Vinci: ”Mona Lisa”, „Cina cea de taină”, „Omul Vitruvian”, care sunt prezentate vizitatorilor sub formă de reproduceri în format 3D. Notele de anatomie și copiile celor mai renumite manuscrise la fel vor fi etalate publicului larg. Remarcăm faptul că însuși Leonardo Da Vinci nu a realizat multe dintre invenţii sale, însă expoziția oferă posibilitatea de a vedea întruchipate lucrările marelui geniu al omenirii.

 Expoziția „Da Vinci – Invenții”

”La nivelul de atunci al dezvoltării inovării și științei este pur și simplu incredibil că un om putea să creeze aceste lucruri cu ajutorul creionului său și a minții sale ” menționează Monica Babuc, Ministrul Culturii.

Monica Babuc, Ministrul Culturii, Expoziția „Da Vinci – Invenții”

Amintim că muzeul își deschide larg ușile de luni pînă vineri, începînd cu ora 10:00 pînă la 19:00, iar în zilele de week-end pînă la ora 18:00. Costul biletelor variază între 70 și 120 de lei, iar serviciile ghidului costă 100 de lei. Biletele pot fi procurate la casele Muzeului de Istorie și Bis-Concert. Pentru mai multe detalii, apelați 069-202-502.

”Liber Tv” vă îndeamnă să nu ratați ocazia unică!