Guvernul României ne susține în continuare

(FOTO) Microbuzele donate de Guvernul României au ajuns la Comrat

Mirela Hachi

Ambasadorul României din Chișinău, Daniel Ioniță, a declarat că elevii din instituția respectivă, unde se studiază în limba română, vor beneficia de două din cele patru microbuze.

„Astăzi am venit în UTA Găgăuzia pentru a operaționaliza cele patru microbuze care sunt destinate autonomiei, dintre care două microbuze – la Liceul „Mihai Eminescu”. Știu că Liceul „Mihai Eminescu” aștepta de mult timp aceste microbuze. Mi se pare important ca toți copiii, indiferent unde trăiesc, indiferent de limba în care vorbesc, de mediul cultural în care operează, să aibă accesul fundamental la educație, pentru că doar prin educație pot să crească tineri frumoși și pot să contribuie la edificarea viitorului acestei țări”, a afirmat Daniel Ioniță.

Tot cu sprijinul Guvernului României va fi renovat un bloc al Liceului „Mihai Eminescu”, a confirmat bașcanul Autonomiei Găgăuze, Irina Vlah.

„Vrem să realizăm un proiect grandios sub patronajul Ambasadei României în Republica Moldova. Este vorba despre construirea și repararea unui nou bloc la Liceul ”Mihai Eminescu”. Sunt bucuroasă că se va investi o sumă importantă  – peste 960 de mii de euro. Acest lucru este necesar, pentru că observăm că în ultimii ani crește numărul elevilor din acest liceu. Anul acesta au venit mulți copii în clasa întâi”, a declarat Irina Vlah. 

Cele patru microbuze fac parte din lotul de 96 de microbuze donate de Guvernul României, în conformitate cu Memorandumul semnat la 22 martie 2017 între guvernele celor două ţări, pentru acordarea de asistenţă în domeniul educaţiei. 

Reamintim că România a mai donat Republicii Moldova, în  septembrie 2014, alte 100 de microbuze destinate transportului elevilor.

Sursa: radiochișinău.md