covid

DE ULTIMĂ ORĂ

ULTIMA ORĂ! Zi neagră pentru Republica Moldova. Într-o singură zi au decedat 11 persoane din cauza COVID-19

11 persoane au decedat doar într-o singură zi din cauza noului tip de coronavirus. Astfel, bilanțul deceselor a ajuns la 261. În același timp, potrivit Ministerului Sănătății, încă 54 de cazuri noi au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, după procesarea a 478 de teste de laborator. 53 cazuri cu transmitere locală și 1 caz de import (Federația Rusă). De la începutul pandemiei, în Republica Moldova au fost confirmate 7147 de cazuri de COVID-19.

Mai multe

Donatie ODIP

(FOTO/VIDEO) Unioniștii au ajutat 30 de familii și bătrâni din satul Aluatu, r. Taraclia cu produse alimentare

28-03-2020 14:45

30 de familii și bătrâni din satul Aluatu, raionul Taraclia au primit câte un pachet de produse alimentare necesare. Donația a fost făcută de unioniștii Asociației „UNIREA-ODIP”, care au organizat anterior o campanie de colectare a fondurilor pentru persoanele social-vulnerabile și în vârstă, care nu trebuie să fie expuse în contextul pandemiei de coronavirus.

Astfel, ieri, 27 martie, chiar în ziua în care s-au împlinit 102 ani de la Unirea Basarabiei cu România din 1918, unioniștii, bine echipați, au mers din casă în casă și au donat bătrânilor ulei, zahăr, orez, făină, hârtie igienică, hrișcă, paste făinoase, pâini și alte produse necesare. Lista beneficiarilor a fost selectată de administrația publică locală din satul Aluatu.

Donatie ODIP

 „Fiind consilier în satul Aluatu, am o responsabilitate pentru persoanele în etate din localitate. Atunci când pericolul generat de pandemie ne paște la fiecare pas, este important ca noi, tinerii, să avem grijă de persoanele cele mai vulnerabile în fața noului coronavirus. Mulțumim oamenilor cu inimă mare, care în pofida propriilor greutăți, au renunțat din puținul lor și au adus zâmbetul pe chipul celor mai triști decât noi”, a declarat Vlad Bilețchi, președintele Asociației „UNIREA-ODIP” și consilier în satul Aluatu. 

Donatie ODIP

Donatie ODIP

Donatie ODIP

Unioniștii au declarat că astfel de acțiuni caritabile vor continua, pentru a ajuta oamenii să treacă cu bine peste virusul COVID-19.