Încalzirea locuinței

Important// Se oferă ajutoare pentru serviciile de termificare. Vezi cum poți beneficia de compensații

Mirela Hachi

Dacă sunteți locuitor al municipiului Chișinău și aveți venit mai mic de 3000 de lei per persoană, puteți cere ajutor social pentru serviciile de încălzire, dar și pentru alte servicii comunale începând cu data de 15 octombrie.

Primarul interimar, Nistor Grozavu, a semnat o dispoziție în acest sens, care a fost publicată pe pagina web a Primăriei.

Potrivit dispoziției, familiile defavorizate din municipiu pot depune cereri pentru compensarea plății resurselor energetice, pentru compensarea diferenței în urma majorării tarifului pentru transportarea deșeurilor menajere solide, precum și pentru plata volumului de apă suplimentar calculat în sezonul rece 2017-2018.

Amintim că, în conformitate cu dispoziţia primarului interimar al municipiului Chişinău, cetăţenii care au beneficiat, anterior, de ajutoare sociale, acum, depun doar cereri de confirmare, prin care precizează că situaţia materială a familiei nu s-a îmbunătăţit. Cererile în oraș se depun la întreprinderile de gestionare a fondului locativ, iar în suburbii – la primăriile localităților. 

Găsiți Aici dispoziția.