..

În această sâmbătă vă așteptăm la Festivalul Cucuteni 2016 la Ivancea

Elena Mudrâi

Programul festivalului va îmbina activități pentru toate vârstele și gusturile. Vizitatorii vor picta și crea pe motive cucuteniene, vor învăța să mânuiască cele mai vechi instrumente tradiționale, vor admira un spectacol al focului, vor savura delicii preparate după cele mai vechi rețete iar copiii vor participa la săpături arheologice.

De asemenea, vizitatorii vor participa la o expoziție, în aer liber și la o licitație caritabilă a lucrărilor în ceramică și picturilor realizate de participanții Cucuteni International Art Camp 2016, pe parcursul a 3 săptămâni.

Punctul culminant al Festivalului Cucuteni 2016 va fi concertul lui Valy Boghean Band, care va începe la ora 20.00. Festivalul se va încheia cu un fire show impresionant și predarea focului unei sculpturi din ceramică, simbol antic cucutenian al belșugului, semn de venerare a forțelor naturii.

Cucuteni International Art Camp 2016 este organizat de Art Studio „Picasso” sub patronajul Ministerului Culturii al Republicii Moldova în colaborare cu Muzeul Național de Istorie a Moldovei și Agenția de relații publice “PRofile”.

Pentru mai multe detalii, accesați site-ul  www.cucuteni.md