În An Centenar

În An Centenar, autoritățile de la Chișinău și București au semnat o Declarație comună în domeniul apărării

Corina Bezer

Prin această declarație, oficialii de pe ambele maluri ale Prutului își propun să contribuie la limitarea instabilității regionale prin utilizarea diplomației parlamentare și la implementarea unui plan de acțiuni bilaterale în An Centenar.

 „Este un demers firesc în dinamica contactelor politice și cred că cultura, istoria pe care o cunoaștem și ne reprezintă în ambele state trebuie s-o ducem mai departe prin diplomație parlamentară. Mi-aș dori să ne considerați parteneri, să ne considerați frați și un suport atât cât putem noi să-l facem”, a declarat DOREL – GHEORGHE CĂPRAR, președintele Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională din România

În același timp, președintele Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică din Republica Moldova, Roman Boțan a declarat că cea mai mare problemă de securitate cu care se confruntă Republica Moldova este prezența militară rusă în regiunea separatistă transnistreană.

„Aceasta reprezintă o amenințare nu doar la adresa securității naționale, dar și la adresa întregii regiuni. Să nu uităm nici de evenimentele tragice care au loc în Ucraina, practic zilnic”, a declarat Boțan.

În An Centenar, autoritățile de la Chișinău și București au semnat o Declarație comună în domeniul apărării

Oficialii au discutat și despre necesitatea unei cooperări mai strânse cu Kievul, iar în acest sens, au adresat comisiei de profil din Rada Supremă o invitație de a semna un acord trilateral cu comisiile din legislativele de la Chișinău și București. Menționăm că delegația din România se va afla în țara noastră până mâine și va participa la inaugurarea grădiniței din comuna Gangura, raionul Ialoveni, instituție renovată prin intermediul Programului de asistență tehnică și financiară acordată de Guvernul României.