..

În raionul Cantemir a fost imortalizată memoria echipajului SMURD

Elena Mudrâi

Această decizie a fost luată de către consilierii raionali, astfel dorind să-şi exprime recunoştinţa pentru curajul celor patru persoane căzute la datorie.

„Propunerea de a fi oferit titlul onorific „Cetăţean de onoare al raionului Cantemir” celor patru persoane a fost votată de către toţi consilierii locali, care regretă ce s-a întâmplat şi vor astfel să cinstească memoria celor căzuţi la datorie”, a specificat vicepreşedintele raionului Cantemir, Vitalie Culicovschi.

Potrivit consilierului raional, Andrei Malaşevschi, actul de vitejie a celor patru membri ai echipajului SMURD din Iaşi, care îndeplinea misiuni de salvare şi pe teritoriul Republicii Moldova, trebuie să rămână în memoria locuitorilor raionului Cantemir. Acesta a mai spus că în pădurea din apropierea satului Haragâş, pe locul unde s-a prăbuşit elicopterul SMURD, ar trebui să fie înălţat un monument.

Recent, cei patru salvatori din România au fost decoraţi post-mortem și cu „Ordinul Republicii”.

 Amintim că la data de 2 iunie, un elicopter SMURD care venea de la Chişinău spre Cahul pentru a prelua un pacient, s-a prăbuşit în apropierea satului Haragâş, raionul Cantemir.