Ziua Drapelului de Stat

Onor la tricolor// Ziua Drapelului de Stat, marcată cu flori la monumentul polițiștilor căzuți la datorie

Corina Bezer

Ceremonia dedicată Zilei Drapelului de Stat a început cu depuneri de flori la monumentul angajaților Ministerului Afacerilor de Interne, căzuți la datorie. Prim-ministrul Pavel Filip a declarat că, atunci când merge în vizite peste hotare, este mândru să vadă tricolorul în faţa celor mai importante instituţii naţionale.

Ziua Drapelului de Stat

La rândul său, viceministrul afacerilor interne, Oleg Babin, a declarat că, în ziua în care flutură mai multe drapele în Republica Moldova, steagul nostru trebuie readus în memorie, pentru că este unul dintre cele mai prețioase simboluri ale identității naționale.

Ziua Drapelului de Stat

Tot astăzi, mai multe instituţii de învăţământ din Republica Moldova au arborat tricoloruri imense.

Amintim că pe 27 aprilie 1990, primul Parlament al Moldovei a adoptat tricolorul drept drapel oficial al ţării. Regretatul deputat Gheorghe Ghimpu a fost cel care a arborat, pentru prima dată, tricolorul de stat pe cupola Parlamentului, fiind un act de eroism în acele timpuri vitrege.  Atribut şi simbol al Patriei, tricolorul reprezintă statul şi expresia fiinţei noastre naţionale. Astăzi, îl vedem zi de zi pe instituţiile publice, dar tricolorul nu este doar un decor oficial. Steagul capătă suflet când e purtat de un sportiv victorios sau când onorează un militar căzut la datorie. Drapelul ne umple de bucurie şi ne sprijină în suferinţă, fiind un simbol care se transformă în sentiment atunci când se întâlneşte cu momente cheie din vieţile noastre şi din destinul ţării.

Ziua Drapelului de Stat