Gara Auto Chișinău

PERCHEZIȚII în Gările Auto! 23 de persoane, cercetate PENAL, iar 11 persoane au fost reținute

Marți, 17 iulie 2018, 15:21

Ofițerii CNA și procurorii anticorupție au descins în mai multe gări auto din țară. 23 de persoane sunt cercetate penal, iar 11 dintre acestea au fost reținute și plasate pentru 72 de ore în izolatorul CNA.

Printre aceștia sunt șefi de filiale, dispeceri, controlori, dar și responsabili de verificarea transportului național și internațional. Potrivit Centrului Național Anticorupție, șoferii erau obligați să transmită casierilor bani pentru a fi scutiți de controale. În urma acestor acțiuni, lunar, bănuiți colectau și până la 1,5 milioane de lei.

Din păcate, au fost vizați mai mulți angajați, colegii noștri din cadrul întreprinderii. Sunt și angajați ai filialei Gara Centru”, a declarat directorul interimar al Întreprinderii „Gările și Stațiile Auto”, Sergiu Popovici. 

Angajații autogării Centrale din Chișinău nu a vrut să discute cu presa.

Potrivit anchetei, majoritatea șoferilor achitau taxele ilegale întrucât admiteau abateri, cum ar fi numărul prea mare de pasageri sau lipsa evidenței biletelor. În schemă ar fi implicați și angajații de la camera de păstrare a bagajelor, care ar fi perceput de la călători bani pentru depozitarea bunurilor, pe care și le însușeau, fără a le reflecta în evidența contabilă. Dacă vor fi găsiți vinovați, suspecții riscă ani de grei de pușcărie.