De Ultimă Oră

(VIDEO) Krasnoselski: Suntem de acord ca gazul în Transnistria să fie livrat de Moldovagaz, suntem gata să plătim

Vadim Krasnoselski, liderul separatist al regiunii transnistrene, a spus că „Transnistria este de acord și salută dorința de livrare a gazului din parte…

Actualizat acum 17 ore

ajutor

Persecutați de regimul Dodon pentru că au întâmpinat camioanele cu donații din România

Corina Bezer

Deocamdată, sunt sancționați Dorin Chirtoacă și Vlad Bilețchi, însă, din declarațiile poliției, încă aproximativ 20-30 de persoane ar urma să fie sancționate. Amenda a fost aplicată pentru presupusa încălcare a regimului de pandemie, adică aflarea în grup mai mare de 3 persoane. 

ff

„Statul organizează ceremonia publică de întâmpinare a camioanelor și tot statul îi sancționează pe cei care participă. Vreau să vin cu o explicație scurtă de ce este o discriminare și persecutare. 

1. Statul este unicul organizator, iar noi suntem participanți la activitatea solemnă, oficială și, conform legii cu privire la întruniri, responsabil de buna desfășurare a întrunirii este organizatorul, adică Guvernul Republicii Moldova, în persoana prim-ministrului Ion Chicu. Nu noi suntem organizatorii, iar această amendă este aplicată abuziv;

2. La fața locului, s-au aflat zeci sau chiar sute de persoane, atât participanți, presă, reprezentanți ai statului, formați din mai multe grupuri mai mari de trei persoane. Vedem însă că sancțiunea ne este aplicată doar nouă;

3. Chiar dacă în aceeași perioadă au mai fost organizate întruniri publice similare, însă cu încălcarea flagrantă a prevederilor legislației (de exemplu la data de 9 mai, în Piața Marii Adunări Naționale a avut loc un ditamai marș automobilistic cu ocazia „Zilei Victoriei”, cu zeci de coloane de mașini, unde organizatori erau persoane particulare, care nu au nicio legătură cu statul. Tot atunci, și Igor Dodon i-a îndemnat pe oameni să participe la acest eveniment public. Să nu uităm însă și de faptul că Igor Dodon se plimbă prin toată țara, la mai multe întâlniri cu oameni în etate sau copii minori, ignorând cu desăvârșire de mască sau alte măsuri de protecție). 

Astfel, anunțăm public că vom contesta în instanța de judecată această sancțiune discriminatorie și nedreaptă față de noi și vom informa opinia publică, dar și reprezentanții mass-media despre evoluția cazului. Vom sesiza misiunile diplomatice acreditate din Republica Moldova, dar și Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării”, a declarat Vlad Bilețchi, președintele Asociației „UNIREA-ODIP”. 

ff

Amintim că la data de 7 mai, 20 de camioane pline cu ajutor umanitar din partea României au ajuns în R. Moldova, însă nu în Piața Marii Adunări Naționale, ci sub podul din cartierul Telecentru, pe șoseaua Hîncești. Atunci, mai multe persoane, au întâmpinat ajutoarele atât la punctul de trecere a frontierei, cât și în cadrul ceremoniei de întâmpinare a convoiului. Cu drapele tricolore, oamenii au dorit astfel să-și manifeste recunoștința pentru sprijinul considerabil al statului român în lupta cu pandemia COVID-19. 

Lotul a constat în 500.000 de măști de protecție de tip FFP2, 25.000 de combinezoane, 5.000 de viziere, 5.000  de ochelari de protecție, 200.000 de mănuși, 2.800 de cutii de medicamente, 10 izolete cu presiune negativă pentru transportul pe targă și circa 80.000 de litri de alcool sanitar.