anisoara

Premiera filmului ”Anișoara”, regizat de Ana-Felicia Scutelnicu

Daria Capațîna

Pelicula, regizată de moldoveanca Ana-Felicia Scutelnicu, este o co-producție a două studiouri din Moldova și Germania. Filmul reprezintă rodul unei munci depuse timp de un an a întreagii echipe ce a stat în spatele camerelor de filmat:

”Eu sper să producem în continuare filme în Moldova, filme deosebite, care ne caracterizează. Moldova este superbă și îmi doresc ca talentele autohtone să ducă faima țării peste hotare”, a relatat regizoarea filmului.

anisoaraSursa foto‘ src=”2016/01/14470632-10209534517055529-2600105683307123464-n.jpg”>

 

”Experiența mea în spatele camerelor de filmat a fost una inedită, deoarece, am petrecut marea parte a copilăriei mele alături de camera de filmat și  de Ana-Felicia, alături de oamenii cu care m-am simțit bine. ” a zis Anișoara Morari, care a jucat rolul eroinei din peliculă.

Mesajul filmului a fost înţeles şi apreciat de către spectatori:

”Premiera filmului a fost minunată! Este produs de un talent local, autohton și are toată aroma, toată splendoarea plaiului nostru. ”Anișoara” este o capodoperă veritabilă care merită să fie văzută de toți, pentru că îmbină toată mireasma Moldovei”, a spus Felicia Plămădeală.

Regizoarea filmului, Ana-Felicia Scutelnicu a absolvit Facultatea de Regie la Academia de Film şi Televiziune de la Berlin. Ea a devenit cunoscută pentru co-producţia moldo-germană ”Panihida”, premiată la diverse festivaluri internaţionale.