Marina Tauber

Procurorii anticorupție au cerut mandat de arestare preventivă pe numele deputatei Marina Tauber

Corina Bezer

În privința deputatei Reghina Apostolova, procurorii mai examinează materiale procesuale și vor înainta un demers pe parcursul zilei.

Amintim că cei doi deputaţi din partea Partidului "Şor" sunt cercetaţi penal pentru că ar fi fost implicaţi în frauda bancară. Imunitatea le-a fost ridicată cu voturile a 56 de deputaţi, la solicitarea procurorului general interimar, Dumitru Robu.

În timpul reţinerii celor doi deputaţi ai Partidului "Şor", mai mulţi orheieni au vrut să-i oprească pe ofiţerii CNA. Potrivit lor, un bărbat cu dizabilităţi s-a aruncat pe capota automobilului în care se afla Tauber.

Acum o lună şi Ilan Șor a fost lipsit de imunitatea parlamentară, după ce procurorul general interimar, Dumitru Robu, a venit cu o solicitare similară. În iunie 2017, Ilan Şor a fost condamnat la şapte ani şi şase luni de închisoare, fiind acuzat de escrocherie și spălare de bani, în unul dintre dosarele ce vizează devalizarea Băncii de Economii, a Băncii Sociale și a Unibank.

Totodată, procurorii au pornit un dosar pe faptul trecerii ilegale a frontierei de stat de către Ilan Şor, în perioada 14 – 17 iunie, faptă care se pedepseşte cu închisoare de până la doi ani.