foto la uscat

Profesioniștii și amatorii și-au pus ”Foto la Uscat”

Daria Capațîna

„Foto la Uscat” este o expoziţie fotografică în aer liber, aflată la cea de-a VIII-a ediţie. Organizatorii evenimentului, echipa Foto Club Moldova,  au făcut o invitație tuturor iubitorilor fotografiei. Peste 20 de fotografi  profesioniști  și începători și-au expus lucrările în atenția publicului.

Începând cu această ediţie, echipa Foto Club Moldova și evenimentul „Foto la Uscat” au devenit reprezentanţii mişcării internaţionale Sooshka. Această mişcare, ce promovează arta fotografică, numără deja peste 50.000 de participanţi şi peste 100 de oraşe din diferite ţări precum Belgia, Germania, Rusia, și altele.

”Ideea expoziției este că fiecare dintre doritorii de a participa vine și-și afișează pe sfoară fotografiile. Scopul nostru este de a promova Arta Fotografică, de a face orașul mai frumos și se a învăța oamenii să vadă, să iubească și să cultiveze frumosul. La finalul evenimentului,  participanții pot schimba, dona, dărui lucrările lor. Creăm condiții și un mediu prielnic pentru a favoriza schimbul de experiență dintre fotografii amatori și cei profesioniști, astfel, fiecare participant poate auzi păreri despre fotografiile sale”,  a relatat Anastasia Valac, unul dintre organizatorii evenimentului.

 

foto la uscat

 

Printre participanții care și-au expus lucrările l-am întîlnit pe Andrei. Acesta ne-a relatat despre experiența sa de fotograf din călătorii.

” Fotografiatul reprezintă pentru mine o pasiune mai veche pe care am început să o dezvolt de 7 ani. Am marele avantaj de a fotografia ce vreau, ce îmi place și anume  când vreau.  Îmi place să îmbin fotografia cu natura. Anul acesta, în septembrie am escaladat Mont Blanc-ul.  Ne-a luat 3 zile ca să urcăm și am coborât în 2 zile. În fotografia pe care astăzi am expus-o se vede vîrful muntelui,  cu o altitudine de 4.810 m, noi fiind la cota de 4500 . Aer puțin, era foarte greu de mers, de fotografii practic uiți, iar peisajul l-am surpins într-un moment cînd ne-am oprit să ne odihnim”.

 

foto la uscat

 

Vizitatorii au salutat expoziția și s-au dovedit a fi impresionați de talentul fotografilor.

”Dintre toate activitățile și evenimentele ce se desfășoară astăzi am ales să vizitez expoziția dată pentru că este foarte interesant să vezi cum percepe ochiul fotografului orașul nostru, oamenii de aici și în general, lumea din jur! Aș sugera organizatorilor și participanților să expună mai des lucrările lor, pentru că este foarte plăcut să admiri fotografii în timp ce te plimbi prin parc”

 

foto la uscat