hhh

Proiectul ”Câștigăm Când Reciclăm” a ajuns la etapa finală

Daria Capațîna

Reamintim că în acest proiect-concurs, ”Câștigăm Când Reciclăm”,  au fost implicați mai mult de 4000 de elevi, care au fost instruiți despre managementul eficient al deșeurilor. Proiectul a fost bazat pe educarea tinerilor prin activități teoretice, dar și au fost oferite oportunități de a aplica în practică cunoștințele. Pentru a colecta mai multă hârtie și mase plastice, elevii au implicat întreaga comunitate, comunicând cu afacerile din oraș și nu doar. În 8 săptămîni 6 instituții de învățământ din Bălți, s.Sângureni și s. Corlăteni au participat în acest concurs, organizat de Școala Verde și AO ”Caroma Nord”, unde fiecare școală a introdus sistemul de colectare selectivă.       

„„

 La acest proiect lucrează o echipă din câțiva tineri din Republica Moldova și doi voluntari ai Corpului Păcii din America.

„„

 

Anna Bogaciuc ne-a relatat despre importanța acestui proiect : „Acest proiect este foarte important pentru orașul nostru, pentru că el implică instituțiile de învățământ, ceea ce înseamnă că el educă copiii și tinerii din municipiu. Doar așa noi putem schimba mentalitatea orășenilor. Eu cred, că cel mai important în acest proiect este aplicarea în practică a cunoștințelor. Combinarea sesiunilor teoretice cu activitățile practice asigură durabilitate și aduce o schimbare semnificativă în orașul nostru.”

 

„„

 

Organizatorii evenimentului ne-au declarat : ”După încheierea concursului, containerele sunt donate școlilor cu titlu gratuit. Cu susținerea partenerilor noștri, noi vom continua cu activitatea de reciclare în Bălți și acum cele 8 școli au posibilitatea să continue să primească bani de la FinPlast pentru materiale colectate. La ceremonie au participat reprezentanţii de la SAROB Production, Ecovisio, FinPlast, Corpul Păcii, și Toreco. Împreună, toți au dorit, ca proiectul să fie durabil și comunitatea, mai ales elevii, părinții acestora și cadrele didactice să promoveze reciclarea în Bălți și satele din apropiere.

 

„„

În fotografiile ce urmează, puteți vedea, în ordine crescătoare, reprezentanții instituțiilor de învățământ participante, care s-au clasat pe primele locuri:

„„

 

„„

 

„„

Echipa organizatorică le mulțumește tuturor instituțiilor de învățământ care s-au încadrat activ în limitele proiectului:

  • Gimnaziul “Sîngureni”
  • L.T. “Dimitrie Cantemir”
  • L.T.R. “Ion Creangă”
  • L.T. “Lucian Blaga”
  • L.T. “Bogdan Petriceicu Hașdeu”

precum și partenerilor:

  • SAROB Production,
  • Ecovisio,
  • FinPlast,
  • Corpul Păcii,
  • Toreco