...

S-a dat start concursului de admitere în învățământul profesional tehnic

Elena Mudrâi

 La concursul de admitere în învățământul profesional tehnic sunt invitați să participe absolvenții de gimnaziu, cu Certificat de studii gimnaziale; absolvenții de liceu, cu Diplomă de Bacalaureat; absolvenții școlilor medii generale, cu Atestat de studii; și absolvenții cu Certificat de studii liceale sau echivalente acestora.

Potrivit Ministerului Educației, pentru anul de studiu 2016-2017, colegiile și centrele de excelență oferă 9616 de locuri la 89 de specialități, în timp ce școlile profesionale oferă 9600 de locuri la 80 de meserii. 

Concursul de admitere la programe de formare profesional tehnică postsecundară în colegii și centre de excelență se va desfășura în perioada 18 iulie- 5 august. Anunțarea rezultatelor va avea loc până pe 8 august.

Concursul repetat pentru locurile neacoperite se va desfășura în perioada 9-12 august, iar anunțarea rezultatelor va avea loc până pe 15 august.

În cazul programelor de formare profesional tehnică secundară, în școli profesionale concursul de admitere se va desfășura în perioada 18 iulie- 12 august, cu anunțarea rezultatelor până pe 15 august. Concursul repetat pentru locurile neacoperite va avea loc între 16- 25 august, iar anunțarea rezultatelor se va face până pe 26 august. 

 Ministerul Educației a promovat meserii și specialități noi în diferite domenii pentru a apropia oferta educațională de necesitățile pieței muncii.