sursa foto:adevarul.ro

Slovacia susține Moldova în promovarea reformelor

Elena Mudrâi

Declarația a fost făcută în cadrul unei întrevederi dintre ambasadorul Republicii Slovace, Robert Kirnag și Ministrul Muncii, Protecției Sociale și Familiei, Stela Grigoraș.

 „Republica Moldova este una din cele trei țări prioritare pentru Slovacia și beneficiază de o mare susținere și asistență, inclusiv în parcursul său european, de aceea este important ca politicile promovate să fie aliniate la standardele europene”, a subliniat ambasadorul. 

De asemenea, oficialul slovac a venit cu propunerea ca Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei să participe la Programele Centrului  pentru transferul de experiențe privind integrare și reforme (Centre for Experience Transfer from Integration and Reforms –CETIR). Misiunea CETIR este de a împărtăși experiența slovacă privind integrarea în Uniunea Europeană, precum și cunoștințele dobândite în procesul de transformare și punere în aplicare a reformelor.

Acest program ar contribui la promovarea unei viziuni comune între ministere și unor mecanisme eficiente la nivel central și local care să asigure durabilitatea serviciilor sociale.