Oscars

Surpriză la Hollywood. Un actor român a luat Oscarul

Daria Capațîna

Pelicula „Son of Saul” vorbește despre dramele unor evrei maghiari în timpul Holocaustului. Subiectul filmului este centrat pe două zile din viaţa lui Saul Auslander (Géza Röhrig), un prizonier evreu din Ungaria forţat să lucreze pentru nazişti în camerele de gazare de la Auschwitz. Levente Molnár, angajat al Teatrului Maghiar de Stat din Cluj-Napoca, are un rol cheie în acest film: îl interpretează pe Abraham Warsawski, cel mai apropiat prieten al lui Saul, aflat alături de el în lagărul de concentrare, informează Gândul.info.

Românul de origine maghiară, Levente Molnar, s-a bucurat alături de echipa filmului „Son of Saul” pentru câștigarea Oscarului pentru cel mai bun film străin.

„„

Levente Molnar se află de o săptămâna la Los Angeles alături de echipa filmului. Din cauza că biletele la această categorie sunt puține, nu a putut fi prezent la gală, dar a sarbatorit din plin după aceea. La 10 ore după festivitatea de premiere, petrecerea era încă în toi, conform ProTV România.

 ”Noi am sărbătorit momentul la un hotel, după care am intrat în noapte, cum sărbătorește omul, cu foarte mare bucurie și cu foarte foarte multă energie și încă nu s-a terminat și e bine! E copleșitor, sper să fiu coerent în ceea ce zic pentru că bucuria este mult prea mare. E incredibil!”

Trofeul primit de echipa maghiară nu a fost o surpriză pentru critici, mai ales că filmul a primit același premiu și la Globurile de Aur.