fam

TOP//Cele mai bune ţări pentru viaţa de familie.

Corina Bezer

Dacă sunt bine primiţi şi ajutaţi să se integreze, aceşti copii vor putea să-şi dezvolte aptitudini deosebite, care îi vor pregăti ulterior inclusiv pentru funcţii de conducere, scrie BBC. Asta deoarece ei se vor putea adapta mult mai repede ca alţii la orice schimbare sau situaţie limită. Publicaţia prezintă şi un top al statelor care sunt mai primitoare cu imigranţii care au copii.

 Noua Zeelandă

Un paradis natural, această ţară este pe primul loc, potrivit unui studiu realizat pe 7.000 de persoane, în cadrul HSBC’s 2014 Expat Explorer Survey. Cei care se mută aici sunt impresionaţi mai ales de stilul de viaţă sănătos, de numeroasele activităţi care au loc în aer liber şi de siguranţa sporită în care pot creşte cei mici. Oamenii sunt amabili, calitatea apei şi a aerului este deosebită, iar autorităţile sunt interesate să ofere copiilor un mediu sănătos şi o educaţie bună, dar nu exagerat de competitivă.

Austria

Austria este o ţară care oferă multe facilităţi părinţilor. În 2014 şi 2015, Viena a fost pe primul loc în topul privind calitatea vieţii, realizat de firma de consultanţă Mercer. Părinţii au dreptul la un concediu de creştere a copilului plătit timp de 2 ani şi pot face schimb între ei, astfel încât fiecare părinte să se implice în creşterea celui mic. În plus, părinţii vor primi pentru copil, până când acesta va împlini 18 ani, o alocaţie lunară cuprinsă între 100 şi 200 de euro, în funcţie de vârsta micuţului şi de numărul de copii pe care îi au. Grădiniţa este parţial finanţată de guvern, astfel încât părinţii vor plăti numai 200 de euro lunar. Există multe şcoli cu predare în limbi străine sau şcoli intrenaţionale, unde copiii imigranţilor pot studia alături de cei ai diplomaţilor.

 Elveţia

Oraşele Zurich, Geneva şi Basel sunt de asemenea foarte apreciate de către străinii care s-au mutat aici. Mediul este foarte sănătos, natura prezentă la tot pasul, iar copiii învaţă totul prin joc, nu sunt forţaţi în niciun fel să aibă performanţe. Ca dovadă, numai 25% din elevi vor ajunge să obţină o diplomă de licenţă, mulţi urmând şcoli profesionale sau vocaţionale, care îi ajută să se integreze rapid în câmpul muncii. Copiii imigranţilor pot merge la şcoli internaţionale sau la şcoli publice locale, care îi vor ajuta pe micuţi să deprindă mai bine stilul de viaţă elveţian.

 Japonia

Considerată cea mai sigură ţară din lume pentru creşterea copiilor, Japonia este pe locul patru în topul HSBC. În Tokyo sunt multe parcuri, calitatea mâncării este foarte bună, iar siguranţa pentru copii a fost apreciată de 9 din 10 imigranţi. Desigur, părinţii trebuie să înveţe limba japoneză pentru a putea lucra aici, iar grădiniţa sau creşa costă destul de mult, echivalentul a 1.000 de euro pe lună. Atmosfera este însă foarte sigură pentru copii, care sunt văzuţi mergând singuri, în mici grupuri, spre şcoală, încă de la vârsta de 6 ani, lucru considerat anormal în alte state.

sursa: adev.ro, foto: www.coronetpublications.net