green vision

Vezi cum a avut loc Forumul Ecologic „GREEN VISION”

Daria Capațîna

La eveniment au participat tinerii din orașul Bălți, ONG-urile locale și naționale, experții în domeniul ecologic de nivel local și național, structurile guvernamentale (autoritățile publice locale, organizații de profil), structurile business și reprezentanții mass-media.

Tinerii au avut parte de un schimb reciproc de experiență în domeniul realizării proiectelor și inițiativelor ecologice prin comunicarea nonformală. Participanții au interacționat liber cu reprezentanții diferitor structurilor și organizații prezente la eveniment. Discuțile animate despre ecologie au pus baza dezvoltării unor relații și  colaborări viabile între participanții interesați. În total la forumul ecologic au fost prezenți 190 de tineri cu vîrsta cuprinsă între 14-35 ani și 54 de reprezentanți din 26 de organizații au participat la acest eveniment ecologic.

”Evenimentul dat a fost captivant pentru cei prezenți grație faptului că pe lângă informația teoretică transmisă de reprezentanții sferei ecologice, participanții au aflat despre posibilitățile de implementare a ideilor ecologice personale cu suportul, instruirea necesară și cooperarea cu echipa “Țara Verde” a menționat Bartosz Gawarecki, unul dintre organizatori.

Scopul forumului este îmbunătățirea stării ecologice a orașului prin informare, educare și oferirea posibilităților de implicare a cetățenilor în rezolvarea problemelor de mediu.

Impactului forumului, din perspectiva memorizării, aplicării și automatizării unor principii ecologice, va fi unul durabil datorită activităților practice desfășurate în perioada imediat următoare (plantarea plantelor, workshopuri ecologice prin școli, salubrizarea râului Răut). În timpul cărora participanții vor avea ocazia să folosească și să fortifice informațiile acumulate în cadrul forumului, care vor amplifica nivelul coeziunii sociale dintre participanți.