Viceministrul afacerilor externe şi integrării europene Lilian Darii

Viceministrul de externe Lilian Darii a efectuat o vizită de lucru la Strasbourg

Daria Capațîna

Similar șefilor de delegații ale statelor membre a Consiliului Europei, viceministrul Darii a reiterat suportul conducerii Republicii Moldova pentru autoritățile democratic alese și ordinea constituțională din Republica Turcia. Totodată, el s-a referit la necesitatea asigurării dialogului continuu, dar și asistenței Consiliului Europei în depășirea situației de criză existente.

În cadrul vizitei, viceministrul Darii a avut o întrevedere cu Secretarul General Adjunct Gabriella Battaini-Dragoni. În context, a fost efectuat un schimb de opinii vizavi de evoluțiile politicii interne și exprimată aprecierea pentru expertiza oferită de către Consiliu, care este indispensabilă în eforturile de avansare a reformelor interne din Republica Moldova. De asemenea, a fost evocat impactul proiectelor implementate în cadrul Planului de acțiuni privind susținerea reformelor democratice în RM pentru 2013-2016. Rezultatele acestuia vor fi examinate la 12 septembrie 2016, la Chișinău, în cadrul reuniunii Comitetului Permanent pentru implementarea Planului de acțiuni.

La rândul său, oficialul european a asigurat de continuitatea asistenței Consiliului Europei acordate RM în vederea impulsionării reformelor democratice și  necesitatea înregistrării rezultatelor concrete.