Victor Dănuță.

Victor Dănuță: ”Magia adevărată se găsește în muzica bună!”

Daria Capațîna

        Care a fost primul tău contact cu muzica şi care a fost genul muzical care te-a fascinat?

        Genul care l-am îndrăgit de mic a fost muzica populară.

Primele mele evoluări au început la grădiniță și au continuat la școală. Am fost implicat activ în cadrul ansamblului etno-folcloric al instituției ”Miguel de Cervantes” cu care am reușit să obțin numeroase trofee la diferite concursuri. Ambiția, viziunile și caracterul puternic m-au motivat să încep cariera solo, astfel în 2009 am spart gheața și acum sunt în ascensiune.

         Cui datorezi dragostea ta față de muzică în general, dar în deosebi față de cea populară?

        Familia a fost elementul principal care ma ajutat și ma îndrumat spre feericul muzicii populare. În acest context aș vrea să-i menționez pe mama și bunicul meu care au în sânge muzica populară, mama fiind o solistă model pentru mine, iar bunicul exemplu viu al geniului trompetist.

 La ce vârstă ai debutat ? Cu ce piesă?

        Am debutat la 17 ani cu o piesă „De-ar fi via după casă ” la care am realizat și un videoclip.

 

””

 

 Stilul muzical pe care îl dezvolţi este cel popular, majoritatea tinerilor de vârsta ta, care își doresc o carieră muzicală tind spre a interpreta genuri muzicale moderne, de divertisment. De ce totuși tu ai ales să interpretezi anume cîntecele populare?

        Mie mi-a plăcut de mic muzica populară și din motivul dat interpretez acest gen muzical și vreau ca prin intermediul pieselor mele să transmit dragostea de folclor și urmașilor noștri .

   Ce mesaj dorești să aduci publicului prin intermediul pieselor tale?

        Eu respect mult trecutul și datinile poporului nostru și consider că muzica populară are un farmec aparte pe care trebuie săl respectăm și săl cinstim. Prefer să cânt piese vesele (batute, sîrbe), dar am în repertoriu și piese mai line, spre exemplu am o piesă dedicată tatălui meu prin care transmit dragostea părintească

””

 

  De obicei la concerte, festivaluri, concursuri porți conform stilului muzical costumul popular. Ce părere ai despre importanța acestuia ca simbol național și cum vezi continuitatea portului tradițional într-o societate în care valorile și obiceiurile sunt uitate ”în casa mare” și se revine la ele doar de sărbători ?

 De obicei costumul popular se poartă în scenă, însă acum sunt mai multe posibilități de a îmbrăca cămășile naționale stilizate și zi de zi, dar, după părerea mea, ar trebui mai mult promovat portul popular pentru a nu fi lăsat uitării .

   Ce altceva ţi-ar fi plăcut să mai faci în viaţă în afară de muzică? E vreun alt domeniu de care eşti pasionat?

        Muzica este o parte din viața mea. Îmi place să cânt și nu maș regăsi în alt domeniu în afară de muzică.

  Care a fost cea mai mare provocare la care ai fost supus pînă acum?

        Pe când eram la școală, am participat la Ploaia de stele și trebuia interpretăm o piesă în limba spaniolă, a fost pentru mine o provocare să cânt o piesă modernă în limba spaniolă, ce-i drept sa soldat cu success și evoluția a fost la cel mai înalt nivel.

””

 

  Care crezi că a fost cel mai mare noroc din viața ta?

        Cred că sunt cel mai norocos, fiindcă îl am pe tatăl meu care mă susține în tot ce fac eu și este alături de mine la bine și la greu.

  Care sunt planurile tale ce vrei să le realizezi cît mai curând?

        Acum lucrez la o nouă melodie cu orchestra ”Mugurel” condusă de Ion Dascăl la care planific să realizez și un videoclip .

  Ce ai vrea să ne transmiţi la final?

  Magia adevărată se găsește în muzică bună!

 

 ”Liber TV” îți dorește mult succes în continuare!