eee

(VIDEO) Nata Albot îl CRITICĂ pe polițistul care a vorbit în română! „A comis un act de discriminare”

Corina Bezer

„Tot ceea ce s-a întâmplat în acest video este un caz clasic de discriminare, care nu este condamnată, ci este încurajată. Oamenii din serviciul societății trebuie să servească societatea, nu să facă demagogie și politici lingvistice. Este condamnabil că noi să încurajăm asemenea comportament”, a declarat Nata Albot. 

De asemenea, activista civică, care acum câțiva ani a emigrat în Canada, susține că reacția oficială a Ministerului Afacerilor Interne în legătură cu acest incident este condamnabilă. 

„Comunicatul de presă care a venit de la MAI a avut un text atât de regretabil, prin care încă mai mult a încurajat lucrul acesta. Nu ar trebui să ne mirăm dacă mâine, poimâne, vom vedea un video similar de la Urgențe. O asemenea gafă trebuie să fie urmată de scuze din partea MAI”, a mai declarat Albot. 

Săptămâna trecută, inspectorul de patrulare, Andrei Rotaru, a oprit un șofer din Găgăuzia, care a încălcat regimul de viteză. Polițistul i-a cerut actele, însă șoferul i-a cerut să vorbească în rusă. Omul legii i-a răspuns că nu este obligat să vorbească în această limbă, deși o cunoaște. Imaginile video cu discuția dintre cei doi a devenit virală pe rețelele de socializare.

Bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, a condamnat comportamentul polițistului și a cerut explicații Ministerului de Interne. În replică, reprezentanții serviciului de presă al INP, dar și al MAI, au declarat că în lege nu există nicio prevedere care să stipuleze că un inspector de patrulare trebuie să vorbească în limba pe care o cunoaște conducătorul auto.