Rob Kinas participând la evenimente de donaţii

A reușit să salveze sute de vieți prin tenis

Mihai Matcovschi

La începutul anului 2005, un judecător a fost diagnosticat de asemenea cu aceată boală, acesta fiind un tip rar întâlnit de cancer care atacă ganglionii limfatici. Necătând la prognosticul sumbru, noul tratament i-a întors sănătatea tatălui a trei copii în mai puţin de un an.

Numele judecătorului este Rob Kinas, iar în scurt timp după tratare el s-a întrebat cum ar putea să mulţumească familiei care a contribuit la fondul de cercetare a combaterii acestei boli. Răspunsul lui a fost de a continua fondul dând start proiectului „The Cancer Research Racquet”. Ceea ce a început la sfârșitul anului 2005, cu 50 de membri a ajuns la 11.000 de oameni care iubesc tenisul și ajută la strângerea de bani pentru a finanţa granturi de cercetare specifice cancerului.

Înainte ca el să se îmbolnăvească, Kinas călătorea des, iar pe clienți îl invita la meciuri de tenis, o veche pasiune a lui Rob din anii de liceu. După diagnosticare, Kinas trimitea email-uri cu privire la starea sa de sănătate. Aceasta s-a întâmplat atunci când a descoperit  cercul său de prieteni din întreaga lume. 

„Un procent semnificativ de oameni din grupul nostru au fost fie supraviețuitori, fie îngrijitori la prieteni sau familie, care au fost bolnavi”, relatează Kinas.

Când Kinas s-a întors la lucrul său, călătoriile sale în jurul lumii au devenit mult mai semnificative. El a trimis în rețeaua sa și a creat evenimente de strângere de fonduri de la marile turnee de tenis, precum turneele de Grand Slam Roland Garros, Wimbledon, the U.S. Open, turneele Indian Wells, Miami Open şi finalele turneelor WTA (Women’s Tennis Association). 

 „Cancer Research Racquet” găzduiește licitații, expoziții de tenis, mese sau petreceri cocktail-uri pentru a sprijini cauza. Oricine poate să participe la orice fel de eveniment, de la voluntariat pentru a juca tenis până la praticiparea la diferite expoziții pentru a face donații. 

„[Kinas] a făcut un mare lucru combinând cele două pasiuni ale sale pentru tenis şi cercetare in domeniul cancerului”, spune Lauren Barnikow, directorul Consilului USTA. „El o face atât de distractiv.”

„Cancer Research Racquet” a ajuns la un fond de 750,000$ şi continuă să redirecţioneze subvenţii pentru cercetarea cancerului la sânge, col uterin, stomac, asociaţia obţinând cu succes al patrulea grant în 2015.

„Am un mare respect faţă de Rob, deoarece el nu este acea persoană care va împărtăși povești triste cu scopul ca oamenii să doneze”, spune Carmen Pop, care a contribuit la extinderea grupului on-line. „El o face cu cel mai mare zâmbet și cu o cantitate mare de energie. Poți spune că el este recunoscător să fie în viață, și vrea să ajute să salveze pe alţii cu cercetarea în domeniul cancerului.”

Traducere: Mihai Matcovschi