Kinder

Află efectele negative ale mult iubitei ciocolate de copii Kinder dezvăluite de către o organizaţie nonguvernamentală

Mihai Matcovschi

Ciocolatelele Kinder conţin substanţe cancerigene, susţine o organizaţie nonguvernamentală din Germania, relatează The Independent.

Au fost efectuate teste de un gardian german care a dezvăluit în batoanele de ciocolata Kinder şi alte două branduri rezultat pozitiv pentru cancer cauzat de substanțe periculoase.

 Organizaţia „FoodWatch” a testat 20 de tipuri de produse aparţinând mărcilor Kinder şi Ferrero. Dulciurile mini-batoanele Kinder Riegel, Sun Rice Classic Schokohappen, bomboanele Nougat Minis au fost contaminate cu „așa-numitele uleiuri minerale aromatice (MOAH)”, spune Foodwatch, organizţia avertizează cumpărătorii că aceste substanţe se pote „acumula în corpul uman și [cauza] daune pe termen lung pentru a organelor” cu copiii în special în situații de risc. 

Producătorul este vinovat de neglijență gravă. În loc să elimine periculoasele bomboane de pe rafturi și de ai avertiza pe consumatori, ei spun că totul este efectuat în mod legal „, a spus John Heeg de la „FoodWatch”.

 Organizatia a solicitat, printr-o scrisoare către producatori, imediata retragere de pe piaţă a acestor dulciuri, care sunt destinate în special copiilor. Foodwatch cere limite stricte privind uleiurile minerale saturate (MOSH) în produsele alimentare și o toleranță zero pentru uleiuri minerale aromatice (MOAH).

De asemenea Agenţia Federală pentru Securitatea Lantului Alimentar (AFSCA),din Belgia, confirmă faptul că ea cunoaşte problemele legate de MOH, după ce experţii belgieni, din domeniul securităţii alimentare, ar fi primit nişte informaţii precum că ciocalata Kinder conţine compuşi cancerigeni.