curiozitati fotbal

Top 10 curiozități despre fotbal

Daria Capațîna

Acestea sunt 10 curiozități interesante despre fotbal, potrivit www.arzigazu.ro:

1. Hitler ura fotbalul pentru că nu putea aranja meciurile astfel încât să asigure victoria Germaniei.

2. Atunci când era adolescentă, Regina Elizabeta a II-a obișnuia să se deghizeze și să joace fotbal pe terenurile din apropierea palatului Buckingham.

3. Atunci când avea 13 ani, Ronaldinho a înscris toate cele 23 de goluri din timpul unui meci. Echipa sa a câștigat cu 23 la 0. Acela a fost momentul în care fotbalistul brazilian a început să atragă atenția în media.

4. În 1967, cele două părți care se luptau în timpul Războiului Civil Nigerian au declarat armistițiu timp de 48 de ore pentru a-l putea urmări pe Pele jucând.

5. În mijlocul Primului Război Mondial, în ziua de Crăciun din anul 1914, câțiva ofițeri britanici și germani au făcut un armistițiu. Bărbații și-au făcut cadouri, ba chiar au și jucat un meci de fotbal împreună.

6. Se crede că primele meciuri e fotbal erau jucate între sate, scopul fiind ca mingea să ajungă în satul celălalt. Singura regulă a jocului era să nu ucizi membrii echipei adverse.

7. În timpul unui meci de fotbal din Republica Democratică Congo, toți cei 11 jucători ai unei echipe au fost loviți de trăsnet și au murit. Jucătorii echipei adverse nu au pățit nimic.

8. Denumirea de “fotbal” nu a fost dată deoarece este un joc în care lovești mingea cu piciorul, ci pentru că era jucat de țărani în picioare, comparat cu nobilii care practicau majoritatea sporturilor călare.

9. Fanii nord-coreeni de la Campionatul de Fotbal sunt, de fapt, voluntari chinezi, deoarece coreenii nu au voie să părăsească țara.

10. Atunci când fotbalistul coreean Ahn-Jung-Hwan a eliminat în 2002 Italia de la Cupa Mondială, echipa italiană pentru care juca l-a dat afară, pentru că “a distrus fotbalul italian pentru totdeauna”.