99 cazuri noi de COVID-19, în ultimele 24 ore

DE ULTIMĂ ORĂ

99 cazuri noi de COVID-19, în ultimele 24 ore

Astăzi, 24 mai, în Republica Moldova au fost confirmate 99 de cazuri noi de infectare cu COVID-19, dintre care 6 în Transnistria.

Mai multe

Eduard Harunjen Igor Dodon demisia Procuror General Chișinău Republica Modova

Procurorul general şi-a depus demisia în faţa preşedintelui

11-07-2019 10:35

Procurorul general Eduard Harunjen şi-a depus demisia în faţa preşedintelui Republicii Moldova, anunţă şeful statului. În baza cererii, Igor Dodon a semnat decretul de eliberare a acestuia din funcţie.

Șeful statului a subliniat că este imperativ ca noua conducere a Procuraturii Generale să fie aleasă în cel mai scurt timp și în strictă conformitate cu legislația.

De asemenea, Președintele a menționat că noul Procuror General trebuie să dețină cetățenia Republicii Moldova, cu experiență în organele Procuraturii, să fie integru și capabil să restabilească buna imagine a instituției, asigurînd, prin supremația legii, investigarea multiplelor ilegalități, inclusiv a celor comise în trecut.

„Doar un asemenea candidat, înaintat de Consiliul Superior al Procuraturii, va fi acceptat de Preşedintele Republicii Moldova în funcţia de Procuror General.”

În cererea de demisie, Eduard Harunjen invocă motivul agravării stării de sănătate şi cere eliberarea din funcţie înainte de termen.

Ghg

Eduard Harunjen Procuror General Igor Dodon demisia Republica Moldova