dd

DE ULTIMĂ ORĂ

BREAKING NEWS! Primul caz confirmat de coronavirus în România

România are începând de miercuri seară un caz de coronavirus confirmat. Victor Costache, ministrul Sănătății, și secretarul de stat Raed Arafat, directorul Departamentului pentru Situații de Urgență, au anunțat că în casa acestei persoane mai sunt 7 persoane - niciun copil, dar persoane în vârstă - toate fiind testate și cu rezultat negativ.

Mai multe

Antarctica

Temperatură record în Antarctica

Vineri, 7 februarie 2020, 19:24

Regiunea polară a atins în luna februarie o temperatură record de 18,3 grade Celsius. Aceasta depășește recordul stabilit în martie 2015, când aici s-au înregistrat 17,5 grade Celsius.

Datele vin de la baza Esperanza, o stație de cercetare permanentă din nordul peninsulei. Stația de măsurare monitorizează temperaturile încă din 1961. De atunci și până acum, cea mai înaltă temperatură din zonă a fost înregistrată în 2020

Vestea cea mai rea e că peninsula Antarctica (cea mai apropiată zonă de America de Sud) este unul dintre locurile cu cele mai accelerate ritmuri de încălzire din lume. În ultimii 50 de ani, temperaturile au crescut cu aproximativ trei grade Celsius, conform datelor oferite de World Meteorological Organization.

De asemenea, aproape toți ghețarii din zonă se topesc în prezent. Cantitatea de gheață pierdută anual a crescut de cel puțin șase ori între 1979 și 2017. În cea mai mare parte, topirea gheții începe de jos, de sub nivelul mării, din cauza contactului cu apele tot mai calde ale oceanelor (tot un efect al schimbărilor climatice).