dd

DE ULTIMĂ ORĂ

(VIDEO) BREAKING NEWS! Un bloc cu nouă etaje din Otaci s-a prăbușit! Nu sunt victime

Un bloc cu nouă etaje s-a prăbuşit la Otaci. Din fericire nu sunt victime, întrucât locatarii au fost evacuați la timp.

Mai multe

UE Republica Moldova

Va continua să lucreze pentru rezultate concrete

Vineri, 19 octombrie 2018, 01:36

Uniunea Europeană va continua să lucreze pentru rezultate concrete cu cele şase ţări membre ale Parteneriatului Estic, printre care şi Republica Moldova, în special în domeniul reformei judiciare şi al asigurării unui mediu favorabil pentru societatea civilă şi mass-media independentă, a anunţat marţi comisarul european pentru politică europeană de vecinătate şi negocieri în vederea extinderii, Johannes Hahn

“Trebuie să ne mândrim cu realizările noastre în cadrul celor 20 de obiective-cheie pentru 2020 ale Parteneriatului Estic. Împreună, cei şase parteneri din Est şi UE au făcut paşi concreţi spre societăţi mai puternice, economii ale regiunii mai reziliente şi mai bine conectate prin legături şi infrastructură de transport îmbunătăţite”, a declarat comisarul european.

Potrivit Înaltului Reprezentant al UE pentru afaceri externe şi politică de securitate, Federica Mogherini, Parteneriatul Estic este o componentă-cheie a politicii externe a UE, iar reuniunea ministerială a fost un moment important nu doar pentru examinarea diverselor relaţii bilaterale pe care le are UE, dar şi pentru lucrul pe care îl fac în comun în cadrul Parteneriatului Estic. “Noi aducem nu doar beneficii economice, precum creşterea volumului comerţului între toate cele şase ţări partenere şi Uniunea Europeană, ci şi consolidăm democraţia, drepturile omului şi libertăţile fundamentale. Trebuie să continuăm implementarea, pentru a putea vedea rezultate bune’, a susţinut Federica Mogherini.

Cei şase parteneri din Est ai UE sunt Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Republica Moldova şi Ucraina. Reuniunea de la Luxemburg a avut loc pentru a face un bilanţ al progreselor realizate în temeiul celor “20 de rezultate pentru 2020”.