replica lui nepreședintelui Dodon

Dodon, REVOLTAT la culme de Declarația Parlamentului privind atacurile Rusiei

Corina Bezer

 „Declarația Parlamentului reprezintă cel mai impulsiv mesaj anti-rusesc lansat la nivel înalt în ultimii 25 de ani. Azi, eurounioniștii din Parlament au întrecut până și retorica ostilă a frontiștilor ultranaționaliști de la începutul anilor 1990. Aceste provocări sistematice și intenționate au drept scop determinarea părții ruse de a veni cu un răspuns similar în adresa țării noastre”, a declarat Igor Dodon. 

Dodon speră ca această „declarație nechibzuită” nu va afecta relațiile cu Rusia.

„Știm din istoria recentă că asemenea mesaje radicale întotdeauna au dăunat țării. Știm că ele au dăunat și celor care le-au lansat. A te plasa la extrema antirusească într-o țară cu o largă susținere pro-Rusia înseamnă un suicid politic și electoral. Partidele eurounioniste din fosta AIE, mai cu seamă PDM, inițiatorul declarației, au pășit azi pe această cale. Fie pentru a plăcea tot mai mult occidentalilor, fie în rezultatul frigurilor preelectorale la care se dedau. Dar sper că le va afecta grav rezultatele electorale. Așa cum o merită. Pentru că cetățenii vor o guvernare echilibrată geopolitic, nu una care luptă cu dușmani imaginari. Sunt sigur că aceste acțiuni provocatoare la adresa partenerului nostru din Est se vor termina la finele anului curent și atunci vom restabili integral parteneriatul strategic cu Federația Rusă”, a mai subliniat oficialul.

Amintim că 63 de deputați au votat joi Declarația politică a Parlamentului privind condamnarea atacurilor Federației Ruse asupra securității informaționale naționale și amestecul abuziv în activitatea politică din R. Moldova, propusă de un grup de deputați democrați, popular-europeni și neafiliați. În semn de protest deputații socialiști și comuniști au părăsit sala.

Autor: Mirela Hachi