(FOTO) Noi provocări în regiunea transnistreană: patru explozii au fost auzite la Râbnița

Veronica Țurcanu

Continuă provocările în regiunea transnistreană. Patru explozii s-au auzit în apropierea satului Vărăncău din raionul Râbnița, în zona fostului aerodrom.

La ora 21:40, primele două dispozitive explozive ar fi fost aruncate dintr-o dronă. O oră mai târziu, explozia s-a repetat.

„În apropierea satului Vărăncău, raionul Rîbniţa, în zona fostului aerodrom au avut loc patru explozii. În seara zilei de 6 mai, aproximativ la ora 21:40, dintr-o dronă au fost aruncate două dispozitive explozive. O oră mai târziu, atacul s-a repetat. Victime nu au fost înregistrate”, se arată într-o declaraţie a aşa-numitul „minister de Interne”.

Potrivit aşa-numitului „minister de interne” de la Tiraspol, acesta este al doilea atentat în apropierea satului Vărăncău. Primul atac a fost înregistrat pe 5 mai, la ora 22:20, când două dispozitive explozive ar fi fost aruncate de pe o dronă. În ambele cazuri nu s-au înregistrat victime.

Autoritățile separatiste anunță că la fața locului se află o echipă de anchetă. Din imaginile publicate se poate observa că exploziile nu au provocat daune mari și nu au fost înregistrate victime.

 

Miercuri, 27 aprilie, aşa-zisul Minister de Interne al Transnistriei, regiune separatistă prorusă a Republicii Moldova, a anunţat că în timpul nopţii de marţi spre miercuri au fost trase focuri de armă dinspre Ucraina asupra satului Cobasna unde se află un mare depozit de armament și muniții al armatei ruse.

În dimineața zilei de 26 aprilie, în localitatea Maiak din raionul Grigoriopol au răsunat două explozii. Drept urmare au fost scoase din funcțiune două, cele mai puternice antene ale radio centrului „Maiak”.

Așa-numitul Consiliu de Securitate de la Tiraspol a declarat Cod roșu de amenințare teroristă în regiune. 

Serviciile secrete ucrainene au publicat un document prin care învinuiesc serviciile speciale ruse în organizarea exploziilor din Tiraspol. Acest lucru a fost raportat de Direcția Principală de Informații a Ministerului Apărării al Ucrainei.

În seara de 25 aprilie, în sediul Serviciului de Securitate de la Tiraspol, așa numitul MGB, a avut loc o explozie. Presa ucraineană spune că din imaginile de la locul exploziei din Tiraspol se vede un tub de la lansatorului de grenade rusesc „Tavolga”. Astfel de arme sunt utilizate doar în Rusia și Transnistria, precum și în Iordania, și în Gabon.

Ulterior, Biroul politici de reintegrare a emis o notă informativă prin care îşi exprimă îngrijorarea în legătură cu incidentul care s-a produs astăzi în oraşul Tiraspol.

De mai bine de două luni, Rusia a invadat Ucraina. În zorii zilei de 24 februarie, ucrainenii s-au trezit bombardați de armata rusă. Urmărește Live Text-ul Liber TV și fii la curent cu cele mai importante noutăți din războiul din Ucraina.