Teodor Meleşcanu Ministerul Afacerilor Externe România Pavel Filip PDM alegeri anticipate Republica Moldova

Ministrul român de Externe: „Nu e nicio problemă să fie organizate anticipate”

Ana Maria Madan

Meleşcanu a mai spus că nu e nicio problemă să fie organizate alegeri anticipate în 6 septembrie, aşa cum a decis Pavel Filip, desemnat preşedinte interimar de Curtea Constituţională.

Meleşcanu a spus că întâlnirea ambasadorilor cu preşedintele Republicii Moldova a durat aproximativ 15 minute în care a vorbit doar Igor Dodon.

Ministrul a precizat că el i-a spus ambasadorului să aibă o întâlnire şi cu liderul Partidului Democrat, pentru că trebuie ascultate toate părţile.

De asemenea, Teodor Meleşcanu a spus că, opinia sa ca vechi politician, este că în astfel de situaţii, cum este ceea ce se întâmplă în Republica Moldova, soluţia este întoarcerea la popor. 

„Nu cred că e nicio problemă să fie alegeri parlamentare anticipate în 6 septembrie”, a susţinut Meleşcanu.

Ulterior, el a spus că aceasta este poziţia sa personală, şi nu a Ministerului de Externe şi că după conferinţa de presă va fi o discuţie cu reprezentanţii mai multor instituţii pentru formularea unei poziţii coerente, astfel încât „toată lumea să vorbească pe aceeaşi voce, cu floricelele de rigoare”.

Amintim că Curtea Constituţională a Republicii Moldova a decis, duminică, suspendarea temporară a lui Igor Dodon din funcţia de preşedinte, iar premierul Pavel Filip a fost numit preşedinte interimar. De asemenea, Curtea Constituţională a emis, duminică, o hotărâre prin care Parlamentul Republicii Moldova a fost dizolvat.