Igor Dodon și Igor Grigoriev

(VIDEO) Igor Grigoriev, fost prieten cu Dodon: „Igor Dodon nu este un politician. Acesta face tot, numai nu politică pentru Republica Moldova”

Corina Bezer

„La un moment dat, Igor Dodon s-a schimbat foarte mult. Am fost în vacanțe împreună. Nici nu vreau să discut despre proveniența banilor săi pentru vacanțe luxoase. Ține de demnitatea sa, fiind totuși din postura de președinte al țării cum el pretinde, dar după părerea mea este un președinte neconstituțional. Acest lucru, odată și odată, va fi consemnat în istorie. Nu e atât problema în aceste fotografii, cât în ura și dezmățul pe care le-a semănat Igor Dodon. Cunoaștem vorba: „Ce semeni, aia culegi”, a declarat Igor Grigoriev în cadrul emisiunii de la 10TV. 

Igor Grigoriev spune că Dodon a vândut țara, iar pentru că a îndrăznit să spună lucrurilor pe nume, plătește până în prezent. Potrivit lui, „ruptura” între cei doi s-a întâmplat în 2011, când Dodon a creat în cadrul PCRM o grupare antipartinică și insista pe candidatura sa la funcția de primar general al mun. Chișinău, ceea ce i-a reușit.

„Cineva astăzi încearcă să îmi reproșeze mie de ce îmi permit să vorbesc așa despre un fost prieten sau că îl trădez (n.r. Igor Dodon). Asta nu este trădare și nu este vânzare de ceva. Este o critică obiectivă a mea ca și coleg de facultate, ca și coleg de activitate profesională în administrația publică, ca și coleg pe linia politică și ca prieten. Totuși, eu nu cred că noi ne putem considera deja prieteni. Dar eu nu am putut să nu vorbesc când am văzut că lucrurile sunt în detrimentul acestei țări și în detrimentul a ceea ce socoate el că face în politică. Igor Dodon face tot, numai nu face politică pentru Republica Moldova. Eu i-am spus odată: „Igor, îți ajunge să vinzi țara”. Și el mi-a spus că mai departe nu o să am loc nici aici, nici în altă parte. Începând cu acea perioadă, am fost blocat oriunde, adică eu până astăzi nu mă pot angaja la serviciu. Eu încerc să mă angajez la cineva privat, iar privatul se teme să și vorbească. Nu mai vorbesc de funcțiile publice”, a adăugat Grigoriev. 

Amintim că în luna ianuarie, Ziarul de Gardă a publicat mai multe fotografii și informații despre vacanțele de lux ale președintelui care, în ultimii 15 ani, oficial ar fi trăit ca bugetar. Maldive, Dubai sau Seychelles sunt doar câteva dintre destinațiile exotice vizitate de politicianul Igor Dodon în ultimii ani. Acesta a refuzat  atunci să spună cât au costat vacanțele exotice de lux din ultimii ani și de unde a luat bani.

dodon

Emisiunea integrală „În direct, cu Vlad Bilețchi” poate fi urmărită mai jos: