Spital Suceava

Peste 170 de medici și pacienți sunt infectați cu coronavirus în Suceava. Orașul devine cel mai mare focar de COVID-19

25-03-2020 14:40

Grave abateri în ceea ce privește managementul și desfășurarea anchetelor epidemiologice. Asta a ieșit la iveală în urma anchetei de la Spitalul Suceava.

„Avem peste 170 de cazuri de coronavirus în Suceava și în localitățile din jur. Din totalul de 233 de medici de la Spitalul Județean Suceava, sunt contaminați 34 medici de la UPU și 49 de asistenți și cadre auxiliare. Sunt asimptomatici sau au simptome ușoare. Mai sunt 124 de pacienți, care în funcție de rezultatele la testare, dacă vor fi pozitivi, vor fi transferați la Infecțioase, care e pavilionar, în alte clădiri diferite. Cei cu rezultat negativ vor sta în izolare la domiciliu”, a declarat secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Nelu Tătaru.

După prima zi de verificare, echipa Ministerului Sănătății a decis închiderea Spitalului Clinic Județean începând de astăzi pentru 48 de ore în vederea realizării procedurilor de dezinfecție. Tot astăzi va începe transferarea celor 124 de pacienți care se mai află internați în spital în alte unități sanitare.