Arsuri stomacale

Remedii naturale pentru tratarea arsurilor stomacale

Corina Bezer

  • Ceaiul de rădăcină de ghimbir este indicat în această perioadă. Pentru ca rezultatul să fie cel dorit, specialiştii recomandă să adăugaţi o linguriţă de rădăcină de ghimbir proaspăt rasă într-o cană cu apă fierbinte. Rădăcina se lasă în cană timp de 10 minute, iar apoi se bea ceaiul obţinut. Medicii spun că această plantă are capacitatea de a relaxa muşchii ce susţin peretele esofagului, astfel încât acidul din stomac nu este împins către esofag.

Ceai ghimbir

 

  •  Sucurile de morcovi, de castraveţi, de ridichi sau de sfeclă roşie combat arsurile stomacale. Potrivit gastroenterologilor, pentru ca efectul să nu întârzie să apară şi pentru a evita complicaţiile, sucul trebuie făcut în casă şi băut imediat. Specialiştii spun că o alternativă ar fi mâncarea acestor legume în stare naturală.
  • Bananele reduc aciditatea stomacală. Specialiştii recomandă includerea acestor fructe în dieta zilnică pentru a preveni apariţia complicaţiilor gastrointestinale, des întâlnite în această perioadă. În plus, bananele tratează ulcerul şi accelerează tranzitul intestinal lent, atât de agresat în ultimele zile.

Banane

  •  Mierea este şi ea un remediu simplu împotriva arsurilor. Medicii recomandă câteva linguriţe de miere înaintea fiecărei mese. În plus, mierea de salcâm este folosită în tratamentul ulcerului gastric, deoarece are efect antibacterian.

Miere de albine

  • Bicarbonatul şi sucul de lămâie nu trebuie să lipsească după o masă copioasă. Specialiştii recomandă ca în jumătate de ceaşcă cu apă să adăugaţi o jumătate de linguriţă de bicarbonat şi câteva picături de lămâie, apoi amestecaţi. După ce s-a omogenizat, amestecul se bea.