Tratamente naturale împotriva căderii părului
Cimbrul hrǎneşte şi stopeazǎ cǎderea parului. Fierbeţi aproximativ 500 de grame de cimbru în doi litri de apǎ, lǎsaţi-l la infuzat, iar dupǎ şamponare, clǎtiţi-vǎ cu acestǎ infuzie.
Ca şi cimbrul, rozmarinul este o soluţie eficientǎ in tratarea caderii parului. Luaţi câteva crengi de rozmarin şi procedaţi ca în cazul cimbrului. Dacă vă spălaţi în mod regulat cu acest amestec, veţi avea rezultate spectaculoase.
Gelul de aloe vera este recomandat tot pentru uz extern.
„Aplicaţi gelul pe scalp şi masaţi uşor”, afirmǎ Imran Abdool.
Încǎ de pe vremea mayaşilor, femeile tinere foloseau gelul de aloe pentru a-i conferi acestuia supleţe şi rezistenţǎ. Aceastǎ plantǎ ajutǎ la vindecarea problemelor scalpului şi ale pǎrului. De asemenea, reprezintǎ un remediu împotriva bolilor, precum eczema, care pot cauza cǎderea pǎrului.
Planta henna este un leac prescris de medicul naturopat pentru fortifierea pǎrului şi prevenirea cǎderii acestuia.
,,Henna – sau frunzele de mehndi, aşa cum mai este numitǎ, este indicatǎ pentru a înlǎtura mǎtreaţa şi pentru a preveni cǎderea pǎrului”, ne dezvǎluie doctorul Imran Abdool.
Modul de aplicare este simplu: zdrobiţi câteva frunze de henna şi aplicaţi soluţia pe scalp. Lǎsaţi produsul sǎ acţioneze timp de 15 minute şi apoi clǎtiţi. Este recomandat sǎ-l folosiţi de douǎ ori pe sǎptǎmânǎ.
Frunzele de urzicǎ sunt o altǎ armǎ naturalǎ împotriva cǎderii pǎrului. Faceţi o infuzie pe care sǎ o folosiţi ulterior ca loţiune pentru a vǎ masa pielea capului. Dacǎ nu vǎ puteţi procura frunze de urzicǎ, cumpǎraţi de pe site-ul firmei Elixir Herbals. Aici puteţi gǎsi o formulǎ pe bazǎ de frunze de urzicǎ, extract de mǎr şi aloe vera.
Pe de altǎ parte, mǎrul este un fruct uşor de procurat şi care reprezintǎ totodatǎ un aliat de nǎdejde împotriva cǎderii pǎrului. Surprinzǎtor sau nu, mǎrul ajutǎ la diminuarea acestui simptom şi stimuleazǎ creşterea pǎrului. Doctorul Imran Abdool menţioneazǎ faptul cǎ putem folosi sucul de mǎr pentru uz extern sau pur şi simplu pentru consum.
,,Mǎrul, ca papaya şi ananasul, încetineşte cǎderea pǎrului întrucât conţine enzime care ajutǎ la digerarea proteinelor. Proteinele odatǎ digerate, elibereazǎ aminoacizi care hrǎnesc diferite pǎrţi componente ale corpului, inclusiv pǎrul.”