De Ultimă Oră

(VIDEO) Tensiuni în Orientul Mijlociu. Peste 300 de drone au fost lansate de Iran noaptea trecută asupra Israelului. Reacția comunității internaționale

Iranul a atacat Israelul cu peste 300 de drone și rachete, a anunțat armata israeliană, precizând că 99% dintre ele au fost interceptate și au existat d…

Actualizat acum 20 de ore

Atenție, consumatori! ANSA a retras un lot de brânză din magazine. Ce au depistat specialiștii

Veronica Țurcanu

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor anunță consumatorii că un lot de „Brânză proaspătă” de vacă, de 5%, este rechemat de pe piață. Produsul a fost depistat cu grăsime străină, astfel a fost luată decizia de a-l retrage din rețeaua de comerț. 

ANSA menționează că produsul are data fabricării 27 iunie 2022 și data expirării – 01.07.2022, iar producătorul este S.A „Fabrica de unt din Florești”.

Grăsimea străină a fost depistată în urma unui program de monitorizare a pieței.

Operatorii din domeniul alimentar, deținători ai produselor neconforme, sunt obligați să le retragă de pe piață și să coopereze cu Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor privind acțiunile întreprinse pentru evitarea sau reducerea riscurilor pentru sănătatea umană”, comunică Agenția, pe 29 iunie.

Se mai declară că operatorii din domeniul alimentar care nu au luat măsuri de retragere a acestor produse de pe piață sunt pasibili de răspundere juridică.

Persoanele care au achiziționat aceste produse sunt rugate să nu le consume și sunt în drept să le returneze magazinului de unde le-au procurat.