microbuzul ciocnit

Un microbuz cu șapte pasageri a fost lovit de un tren în România

Adelina Bogdan

Șapte cetățeni din Republica Moldova au trecut pe lângă moarte, după ce microbuzul în care se aflau, a fost lovit de un tren, pe o cale ferată din Bistrița Năsăud. Accidentul s-a produs ieri-seară la o trecere la nivel cu calea ferată din Livezile. Se pare că șoferul microbuzului care venea din Germania și se îndrepta spre Republica Moldova nu s-a asigurat corespunzător și a fost luat în plin de un tren care venea de la Bistrița și se îndrepta spre Bistrița-Bârgăului.

Pasagerii au scăpat ca prin urechile acului, refuzând toți transportul la spital, asta deși la fața locului au fost mai multe echipaje din cadrul SMURD ISU. Mai mult, la nici jumătate de oră de la producerea accidentului, moldovenii s-au îmbarcat într-un alt microbuz și au continuat drumul spre casă.

Microbuzul era condus de un tânăr de 25 de ani din Republica Moldova. Un conducător auto care circula în fața microbuzului a confirmat faptul că șoferul care a cauzat accidentul nu s-a asigurat corespunzător atunci când a trecut calea ferată și nu a mai apucat să vadă trenul și să-l evite. Tânărul șofer a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind negativ.