ministru al apărării

Vezi cine își face partid de dreapta

Adelina Bogdan

Fostul ministru al Apărării, Anatol Șalaru își face partid. Fostul liberal a renunțat la ideea de unificare a formațiunilor de dreapta, pentru că e un lucru prea dificil, spune el. Deocamdată nu se știe cum se va numi și cine va face parte din partidul lui Anatol Șalaru. 

Ieri a fost creat un grup de inițiativă care urmează să pună în mișcare noua formațiune. Un lucru este cert, noua fomațiune va promova unionismul și integrarea europeană, scrie ProTV. 

„Numai partidele politice, democratice pot schimba situația din țară în cazul în care nu vom putea uni mai multe partide, vom fi nevoiți să facem un partid nou, deja am câteva oferte de la mai multe partide, dar eu nu vreau cu fiecare în parte eu vreau cu toți la masă", a declarat fostul ministru.

Anatol Șalaru susține că este imposibil să unească toate partidele de dreapta.

Acum 6 zile, Anatol Șalaru anunța pe pagina sa de facebook că își dă demisia din PL. Fostul ministru al Apărării spunea că e o decizie grea, dar absolut necesară și îl acuza pe Mihai Ghimpu că a transformat partidul într-un SRL. 

De cealaltă parte, PL spunea că nu primise nicio cerere de demisie și că, „acesta a hotărât să „demisioneze”, pe Facebook, acolo unde a „trudit” în ultimile luni. Așadar, „cererea de demisie” a lui Anatol Șalaru poate fi examinată de conducerea Facebook”.