Noul laborator la UTM

Noul laborator de Securitate Cibernetică, inaugurat la UTM cu un preț de 2 milioane lei

Vineri, 23 martie 2018, 08:12

Universitatea Tehnică a Moldovei deschide un nou Laborator – de Securitate Cibernetică. Este noua „bijuterie” a Departamentului Ingineria Software și Automatică din cadrul Facultății Calculatoare, Informatică și Microelectronică, care se alătură laboratorului de securitate informațională NATO din cadrul Centrului de CyberSecutity UTM, devenind posibilă printr-un contract de donaţie din partea BitDefender – producătorul uneia dintre cele mai performante și eficiente game de soluții de securitate informatică atestate pe plan internațional.

Menirea noului laborator este de a le oferi studenților noi oportunități de a-și dezvolta abilitățile practice în domeniul securizării informației și abilități avansate de gândire critică în domeniu. Combinarea securității cu elemente de logică matematică și informatică teoretică vizează formarea unor specialiști cu competențe variate care să poată înfrunta ușor provocările care apar în cele mai variate paradigme practice, indiferent de platforma folosită, limbajul de programare sau de resursele hardware. Costul donaţiei fiind aproape de 2 milioane lei.

Inaugurarea laboratorului

Sala de studii a fost dotată cu 15 laptop-uri de clasa business, un router pentru a putea crea o reţea locală, un server performant care va putea fi utilizat în viitor şi pentru dezvoltarea telefoniei UTM, şi alte device-uri.

Evenimentul a fost precedat de o solemnitatea oficială a semnării Acordului de parteneriat intre Universitatea Tehnica a Moldovei şi firma Reliable Solutions Distributor – RSD – distribuitorul oficial al Companiei BitDefender în Republica Moldova.

 Alina Melnic, reporter-stagiar