dd

DE ULTIMĂ ORĂ

(VIDEO) BREAKING NEWS! Un bloc cu nouă etaje din Otaci s-a prăbușit! Nu sunt victime

Un bloc cu nouă etaje s-a prăbuşit la Otaci. Din fericire nu sunt victime, întrucât locatarii au fost evacuați la timp.

Mai multe

Asociația UNIREA-PARMA

Diaspora din Italia, mobilizată împotriva concertelor cu iz electoral ale lui Șor

Sâmbătă, 17 noiembrie 2018, 12:13

Un nou concert cu iz electoral, organizat de Ilan Șor, va fi organizat mâine, la Torino. Asta după ce la 21 octombrie, Partidul Șor a desfășurat un concert la Veneția pentru moldovenii din Italia, înainte de care Marina Tauber, vicepreședinta Partidului Șor, și mai mulți reprezentați ai partidului au fost huiduiți.

În acest context, mai mulți reprezentanți ai diasporei au anunțat un amplu protest în Piața Castello din fața Palatului Madama din Torino, Italia. Acțiunea va avea loc între ora 12:00 și 15:00. „Punem la stâlpul infamiei interpreții Anastasia Lazariuc, Gheorghe Țopa și alți artiști fără discernământ care își pun vocea și talentul în slujba unor grupări financiar-politice antinaționale”, se arată într-un comunicat al diasporei. 

În același timp, moldovenii stabiliți în alte orașe ale Italiei, cum ar fi Parma, Milano, Venezia-Mestre, Padova și-au anunțat susținerea pentru acest protest împotriva lui Ilan Șor. La protest și-au anunțat prezența și unioniștii Asociației „UNIREA-PARMA”, condusă de Constantin Lavric și cei ai Asociației „UNIREA-VERONA”. 

„Veniți să strigăm cu voce tare că Diaspora moldovenească din Torino și din întreaga Italie pledează pentru un Parlament curat și o Moldovă Europeană! Locul hoților e la pușcărie - nu în Parlament! Locul șorlatanilor e în Siberia – nu în Europa!

Veniți să avertizăm artiștii lacomi de arginți că aventurierul de pripas îi plătește cu bani murdari și-i hrănește cu pâinea spurcată a corupției! La mascarada Șor-Tauber să se veselească doar „spectatorii” de strânsură, aduși cu autocarele de pe aiurea!”, se anunță în apelul Asociației „UNIREA-PARMA”. 

Luna trecută, primărița de la Jora de Mijloc, Marina Tauber, a fost întâmpinată cu huiduieli la Veneția, acolo unde Partidul Șor a organizat un concert pentru diaspora. Manifestanții au luat-o la rost pe vicepreședinta formațiunii și au cerut ca edilul de la Orhei să fie băgat la pușcărie. În ciuda gălăgiei, spectacolul a avut loc.

ff

HH

La 21 iunie 2017, Ilan Șor, controversatul  primar al orașului Orhei și lider al partidului care-i poartă numele a fost condamnat la șapte ani și șase luni de închisoare pentru escrocherie și spălare de bani și a dispus ca pedeapsa să intre în vigoare doar după ce va deveni definitivă. Ilan Șor se află în libertate, fiind sub control judiciar, chiar dacă numele său figurează în ambele rapoarte Kroll drept unul dintre principalele personaje implicate în frauda bancară.