99 cazuri noi de COVID-19, în ultimele 24 ore

DE ULTIMĂ ORĂ

99 cazuri noi de COVID-19, în ultimele 24 ore

Astăzi, 24 mai, în Republica Moldova au fost confirmate 99 de cazuri noi de infectare cu COVID-19, dintre care 6 în Transnistria.

Mai multe

Igor Dodon Parlament

Dodon ar putea semna decretul de dizolvare a Parlamentului

15-05-2019 12:56

În cazul în care până la mijlocul lunii iunie nu se va crea o majoritate parlamentară care să învestească un nou Guvern, Igor Dodon va dizolva Parlamentul.

Anunţul a fost făcut în cadrul întâlnirii lui Igor Dodon cu şefii misiunilor diplomatice acreditate la Chişinău.

„Am menţionat că, dacă până la mijlocul lunii iunie nu vor fi constituite organele de conducere ale Legislativului, voi fi nevoit să semnez decretul de dizolvare a Parlamentului şi de numire a datei de organizare a alegerilor parlamentare anticipate”, a menţionat Dodon.

Amintim că PDM a chemat în repetate rânduri blocul ACUM la negocieri pentru formarea unei majorităţi parlamentare și le-a oferit posibilitatea de a numi prim-ministru, însă aceștia au refuzat orice contact cu democraţii. Parlamentul de legislatura a X-a s-a întrunit în prima şedinţă la 21 martie.

Conform Constituţiei, dacă Legislativul este nefuncţional timp de trei luni, atunci preşedintele dizolvă Parlamentul şi anunţă data alegerilor parlamentare anticipate.