CEC

ULTIMA ORĂ! CEC a hotărât: Pe 20 mai vom avea alegeri locale anticipate la Chișinău și Bălți

Corina Bezer

Însă, și de această dată decizia nu a fost luată fără un schimb de replici între membrii CEC. Vladimir Șarban s-a arătat nedumerit de ce data alegerii locale nu a fost stabilită înainte. „Ce impedimente au fost, care au tergiversat adoptarea această decizie? Îmi apar o sumedenie de întrebări”, a menționat Vladimir Șarban, membru CEC.

Drept replică, președinta CEC Alina Russu a spus că Regulamentul prevede că CEC are 30 de zile la dispoziție ca să ia o decizie.

Totodată, Sergiu Gurduza, un alt membru al CEC, a insistat că Dorin Chirtoacă nu şi-a dat demisia, aşa cum este stipulat în proiectul de decizie, ci „a renunţat la funcţia de primar”. Propunerea sa de a modifica această sintagmă în decizia CEC nu a fost însă susţinută.

Dorin Chirtoacă, care se află la cel de-al treilea mandat la șefia Primăriei Chișinău, a depus cererea de demisie din funcție la 16 februarie. „Am decis să renunț la funcția de primar în semn de protest și abuz împotriva orașului dar și a subsemnatului, dar în niciun caz în sens de recunoaștere a vineri în dosar. Nu văd altă soluție decât să îmi dau demisia. Dacă rămân, devin complicele lor. Eu doar în fața cetățenilor răspund. E o reacție la presiunea de a fi cuminte, cum ar vrea ei și de a dansa cum vor ei. Eu am primit mandatul de la cetățeni, nu de la Plahotniuc sau de la Dodon”, a explicat Dorin Chirtoacă demisia.

Cu trei zile mai devreme, la 13 februarie, edilul municipiului Bălți, liderul PN, Renato Usatîi, a renunțat la fotoliul la șefia Primăriei Bălți. „Demisionând acum, în Bălți vor fi alegeri pe 20 mai, atunci când au loc mai multe alegeri locale. Vom vedea cine va duce hrișcă. Va fi un candidat din partea Partidului Nostru. Eu las orașul fără corupție”, a declarat Usatîi în cadrul emisiunii Politica de la postul TV8.