Handbal feminin

Victorie de senzație! România a învins Rusia la handbal feminin

Corina Bezer

Elevele pregătite de Martin Ambros au început bine meciul, cu portarul Denisa Dedu în formă, şi au condus, scor 7-2. În primele zece minute, Dedu a apărat opt din zece aruncări ale rusoaicelor. România a intrat cu avantaj de două goluri la pauză, însă a fost egalată de Rusia în primele două minute ale reprizei secunde. Apoi, meciul a intrat într-o perioadă de mai bine de 12 minute în care niciuna dintre echipe nu a marcat.

În final, România s-a desprins pe tabelă şi a învins la cinci goluri diferenţă datorită intervenţiilor salvatoare ale Denisei Dedu, care a terminat partida cu 22 de aruncări apărate din 39, procentaj 56%. Cele mai bune marcatoare ale României au fost Cristina Neagu şi Eliza Buceschi, cu câte şapte goluri. De partea cealaltă, Postnova a reuşit patru goluri, urmată de Dmitrieva şi Viakhyreva, cu trei reuşite.

Este prima victoria României cu reprezentativa Rusiei din ultimii 20 de ani. Ultima dată româncele au triumfat în faţa rusoaicelor la Campionatul European din 1996, când România a învins, scor 29-26.