Igor Dodon și Maia Sandu

Vlad Bilețchi: „Mai periculoasă decât Igor Dodon este Maia Sandu”

Corina Bezer

Liderul ODIP s-a declarat foarte dezamăgit de aceste declarații ale Maiei Sandu din mai multe perspective. Prima ar fi că lidera PAS contează și a beneficiat de voturile unioniștilor în campania prezidențială, dar nu-și asumă nimic în relația cu cei care își doresc unirea. În opinia lui, cazul Maiei Sandu trezește anumite suspiciuni și ea ar fi adepta jumătăților de măsură.

Totodată, analistul politic Corneliu Ciurea a declarat că lidera Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, a ieșit din zona ambiguității atunci când a spus că nu este real ca Uniunea Europeană să permită unirea Republicii Moldova cu România.Potrivit lui, Maia Sandu a păstrat o perioadă de timp o anumită ambiguitate în ceea ce ține unionismul. Fiind în rolul de lider al dreptei a vrut să unească ambele părți: dreapta moldovenistă europenistă și dreapta unionistă.

Maia Sandu a declarat în cadrul congresului partidului că nu este real ca Uniunea Europeană să permită unui stat membru să „înghită” un teritoriu care este corupt, divizat, care nu are condiția unui stat de drept, relatează IPN.